Пандемія: нові умови, як вікно можливостей для покращення комунікації влади та громадськості

Об’єдналися чи дистанціювалися: як під час пандемії влада області інформує та комунікує з громадськістю

Писали релізи «на відчіпного» чи вибудовували ефективну стратегію інформування у час, коли це є одним з мечів боротьби з пандемією covid-19: ГО «Разом до громадянського суспільства» береться дослідити рівень комунікації Чернігівської ОДА, Ніжинської, Прилуцької, Корюківської, Менської та Борзнянської міської ради під час карантинних обмежень.

Ініціатива «Пандемія: нові умови, як вікно можливостей для покращення комунікації влади та громадськості у Чернігівській області» реалізується у рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» Інституту економічних досліджень та політичних консультацій за фінансування Європейського союзу.

Мета ініціативи: активізувати комунікацію органів державної влади у Чернігівській області з громадськістю на основі аналізу роботи влади в умовах пандемії з березня 2020 року по березень 2021 р.

Експерти ГО «Разом до громадянського суспільства» проведуть контент аналіз загальнодоступних ресурсів інформування зазначених органів влади. Що дасть змогу оцінити ефективність роботи влади у форматі кризових комунікацій.

Зокрема чи вдалося якісно інформувати населення безпосередньо про пандемію в регіоні, чи не змістила ця тема акцент з не менш важливих питань: економіка, ЖКГ, екологія, соціальний захист та інше.

Окремий розділ досліджень присвячений вивченню діяльності громадських рад, а також аналізу рівня залученості громадськості до прийняття рішень.

Проєкт реалізовуватиметься протягом 7 місяців. За цей час виконавці планують не лише проаналізувати наявну інформацію, а й залучити громадськість та органи влади до активного діалогу задля напрацювання ефективного механізму подальшої співпраці.

Пандемія covid-19 спричинила нові виклики для українського суспільства, які суттєво позначилися практично на всіх сферах життя. Втім, ми маємо навчитися жити в нових реаліях.

Складнощі можуть стати вікном нових можливостей.

__________________________________________

Всі матеріали за проєктом:

Влада та громадські ради: як склалася співпраця під час пандемії

Влада та громадськість Чернігівщини: разом чи поодинці на передовій боротьби з covid-19

Над якими питаннями працює новий склад Громадської ради при ОДА

Громадська рада при Чернігівській ОДА: як працювати ефективно. ВІДЕО

Чому на Чернігівщині йдуть до громадських рад та чи мають вони реальний вплив

Аналітика за проєктом:

Оцінка ефективності комунікації влади із тематики протидії поширенню covid-19. ПРОЄКТ

Контент-аналіз публікацій на інформаційних ресурсах органів державної влади та місцевого самоврядування. ПРОЄКТ

Аналітичний звіт за результатами опитування представників громадських рад і ОГС. ПРОЄКТ

Проблематика покращення комунікації влади та громадськості у Чернігівській області. ЗБІРНИК

Ця публікація підготовлена в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу, який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО «Разом до громадянського суспільства» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.