Моніторинг адаптації суб’єктів ЗЕД і громадян України до особливостей перетину кордону в умовах воєнного стану

Упродовж вересня – грудня 2022 року громадська організація «Разом до громадянського суспільства» у співпраці з Регіональним інформаційним вісником «Час Чернігівський» будуть реалізовувати проект «Моніторинг адаптації суб’єктів ЗЕД і громадян України до особливостей перетину кордону в умовах воєнного стану (Чернігівська область)».

Основною метою проекту є дослідження особливостей переміщення товарів через митний кордон та перетин державного кордону громадянами України з оперативним їх висвітленням у медійному просторі Чернігівської області.

Проект буде реалізовуватися в Чернігівській області. Впродовж чотирьох місяців буде проведено серію якісних і кількісних опитувань серед суб’єктів ЗЕД, брокерів, представників митниці і громадян, які перетинали кордон України, а отримані результати поширені у ЗМІ.

 Повна інформація про проект ТУТ.

* * *

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту Підтримка «Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО “Разом до громадянського суспільства” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій