Євровимір енергоефективності українських міст

Все частіше звичайний українець береться за голову, отримуючи квитанцію за послуги ЖКГ. Все більше багатоповерхівок шукають варіанти утеплення. Тож тема енергоефективності набуває неабиякої актуальності.

За даними Міжнародного Агентства Енергетики (IEA), енергоємність українського ВВП залишається однією з найвищих в Європі та у світі. Саме цей показник робить економіку вразливою та неконкурентною, доходи населення низькими і не дає країні активно рухатися у напрямку євроінтеграції.

ГО “Разом до громадянського суспільства” через інформаційний майданчик «Час Чернігівський» пропонує серію унікальних статей з теми «Європейський вимір енергоефективності українських міст (на прикладі Чернігівської та Сумської областей)».

В матеріалах на прикладі двох областей – Сумської та Чернігівської – подаються як статистичні, офіційні дані політики енергоефективності регіонів, так і власні дослідження щодо продуктивного використання ресурсів.

Статті за проектом:

Час рахувати, aбо Як Україна стає на рейки енергоефективності  

Північ не завжди означає холод. Як Чернігівщина та Сумщина розморожують власну енергоефективність

Як Угода мерів та європейські гроші вчать економити і берегти довкілля

Роль маленьких міст у глобальній екологічній меті

Правильні витрати — результат правильних розрахунків

Від колапсу ЖКГ – до енергоефективності. Чи вийде у Ніжина?

Найбільший універ Чернігівщини євроінтегрується. Акцент — енергоефективність

Звідки взяти мільйони на енергоефективність?

ОСББ: Гуртуємося! Разом тепліше та дешевше

На шляху до енергоефективності. З чого почала Сосниця?

Також ми створили карту, де відмічаємо успіші кейси з енергоефективності у районах та містах Чернігівської області.

Матеріали публікуються в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора(ів).